Nový elegantní Hyundai Bayon je po faceliftu

Hyundai představuje facelift nejmenšího crossoveru Bayon s modernějším elegantním designem. Jeho rozsáhlá výbava v oblastech inteligentní konektivity a bezpečnosti je v segmentu B-SUV výjimečná. Nový Bayon kromě toho nabízí také vylepšený interiér a optimalizovanou techniku.

Nový Bayon dává na odiv výrazný a osobitý design karoserie typu „crossover SUV“, který byl navržen specificky pro Evropu. Přední světelná lišta LED s funkcí denního svícení byla do přídě začleněna tak, aby vytvářela charakteristický světelný design s motivem souvislé horizontální linie. Pozměněno bylo rovněž tvarové řešení předního nárazníku spolu s mřížkou masky chladiče. Výsledkem je ještě odvážnější a robustnější vzhled.

Bayon je oceňován za svůj elegantní, atraktivní design, který tento vůz činí doslova nepřehlédnutelným. Designéři dosáhli výjimečného vzhledu aplikací nečekaných, přitažlivých proporcí a výrazných grafických prvků. Nově navržená maska chladiče na přídi se ve spodní části otevírá, a umocňuje tak dojem stability. Dynamicky tvarovaná ramenní oblast na bocích dodává vozu klínovitý vzhled. Šípovité svítilny na zádi zdůrazňují dynamiku střešních sloupků a svým umístěním až na samém okraji karoserie zvýrazňují dojem šířky. Hranaté linie, trojúhelníkové tvary a horizontální linie na karoserii vozidla i v uspořádání světlometů a svítilen umocňují šířku modelu Bayon a dodávají mu statný, moderní vzhled.

Zákazníci mají na výběr devět barev karoserie, z nichž čtyři odstíny jsou nové: perleťové Lumen Gray, Meta Blue a Vibrant Blue, případně metalická Lucid Lime. V kombinaci s několika barvami karoserie je volitelně k dispozici také dvoubarevné lakování se střechou v odstínu Phantom Black.

Nový Bayon nabízí v souladu se zaměřením značky Hyundai na požadavky zákazníků také vyspělé technologie v oblasti konektivity. Nejmodernější digitální panel sdružených přístrojů a informační a zábavní funkce nejvyšší úrovně se prezentují ve zdokonalené podobě díky zavedení bezdrátových aktualizací mapových podkladů technologií OTA (Over-the-Air).

Zákazníci si nyní mohou užívat standardně dodávaného 4,2“ displeje LCD na panelu sdružených přístrojů a 10,25“ displeje pro audiovizuální a navigační funkce. Nový Bayon nabízí i nadále prvky výbavy a funkce, které byly oblíbené již v předchozí verzi, například volitelný 10,25“ konfigurovatelný displej digitálního panelu sdružených přístrojů, systémy Apple CarPlay a Android Auto, bezdrátovou nabíječku a nejaktuálnější verzi telematického systému Bluelink.

Dva vstupy USB-C – jeden vpředu a jeden vzadu – usnadňují souběžné nabíjení telefonů, zatímco vstup USB-A vpředu umožňuje také přenos dat a cestující si tak mohou propojit svůj telefon s informačním a zábavním systémem vozidla. Nabídku završuje prémiový audiosystém Bose, jehož osm reproduktorů – včetně subwooferu – zajistí cestujícím velmi kvalitní poslech.

Nový Hyundai Bayon se objeví u oficiálních českých prodejců už brzy.

FOTO: Hyundai

ahoj gentlemene!